Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

BDO: ‘Zorgtransformatie gaat acht à twaalf jaar duren’

“Het is al zo moeilijk om twee zorgpartijen goed met elkaar te laten samenwerken”, zegt Nico Baas, partner bij BDO Accountants & Adviseurs en lid van de branchegroep Zorg. “Terwijl het IZA vraagt dat er meestal meer dan 25 zorgpartijen moeten samenwerken. Die transformatie wordt dus heel lastig.”
© NicoElNino / stock.adobe.com
Premium

“Dat gaat acht à twaalf

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. De zorgtransformatie is een als een Deltaplan waarbij wel massaal geïnvesteerd wordt maar helaas niet in dijken. Duizenden managers, directeurs en consultants zijn bezig met 1001 (locale) projecten en digitale mirakeloplossingen die de zorg uit het slop moeten halen. De basis wordt intussen verwaarloosd : er is nog steeds een zwaar tekort aan verpleegkundigen en verzorgenden en dit zal niet beter want er is zogezegd geen geld om de arbeidscondities te verbeteren. Zelfde verhaal met de huisartsen en de specialisten ouderengeneeskunde waarbij vacatures structureel niet in te vullen zijn wegens onaantrekkelijk. Maar in plaats van een structurele oplossing namelijk het werken in de directe patiëntenzorg weer aantrekkelijk gemaakt wordt er liever oeverloos gepolderd.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.