Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bedroevende webprestaties ziekenhuizen

Mario Gibbels
Iets hoger dan een vier, dat rapportcijfer krijgt het gemiddelde ziekenhuis voor de webprestaties. Dat blijkt uit de Zorgwebmonitor waarbij 92 websites zijn onderzocht.

96,77% toont wachttijden, slechts 6,45% geeft ook doorlooptijden weer op de website. Nog geen kwart van de ziekenhuiswebsites biedt informatie in een vreemde taal. De gemiddelde overall score ligt op iets meer dan 40%. De Zorgwebmonitor is een kwantitatief onderzoek naar de webprestaties van ziekenhuisorganisaties in Nederland. Hierbij wordt bij ziekenhuisorganisaties onderzocht welke onderdelen zij op de website hebben staan.

‘Erg laag’

“Hoewel sommige resultaten bemoedigend zijn, blijken veel zaken nog niet aanwezig of op orde”, meldt het onderzoek. “De gemiddelde score op een thema is meestal minder dan 50%. Dit is erg laag. Een score van 100% is niet nodig en wellicht irreëel, maar 50% is bedroevend laag en ontoereikend.” Er zijn ook ziekenhuiswebsites die een zeer goede beoordeling hebben ontvangen, het Albert Schweitzer ziekenhuis oert dit jaar de ranglijst aan.

Meest opvallende scores

De meest opvallende scores per thema zijn: Gebruiksvriendelijkheid, score ruim 60%, technische performance, score beneden 30%, e-dienstverlening en Transparantie, score net boven 50%, centraal stellen patiënt, score net boven 40%. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.