Beloon ontdekking fout in ziekenhuisrekening’

Minister Schippers van VWS gaat met verzekeraars praten over de mogelijkheid om patiënten te belonen die een fout in de ziekenhuisrekening ontdekken. Dat meldt De Telegraaf.
‘Beloon ontdekking fout in ziekenhuisrekening’

Patiënten die een fout ontdekken zouden bijvoorbeeld een bonus kunnen krijgen of korting op het eigen risico. Het idee komt van Kees van der Staaij, leider van de SGP. Hij verzocht Schippers om dit wettelijk mogelijk te maken. In de Tweede Kamer krijgt het plan in ieder geval steun van een Kamermeerderheid van VVD en PvdA.

Controle declaraties

Het idee voor de bonus is afkomstig van streng gereformeerden die gemoedsbezwaard zijn tegen verzekeren. Zij betalen al hun ziektekosten uit eigen zak. Daarom gaan ze veel preciezer na of er geen fouten in de declaratie zitten.

2 REACTIES

 1. Zorgnotafraudeklikker?
  Bible Belt Bonus?
  Zorgnotavergissingspreventiemedewerker in dienst?
  Zorgnotavergissingsopsporingsadviseur?
  Bedrijf ‘Devalsenota’ biedt u een gratis declaratiescan en evt. korting op uw zorgpremie?
  We leven in een mooi land.

 2. Lees alle reacties
 3. Wat zijn we toch goed in het bedenken van waanzinnige idiote plannetjes. En wat zijn er politiek weer druk mee. Ga hard werken! Zoals artsen doen. Die hebben geen tijd voor dergelijke ongein.
  Bovendien, de vermeende fraude die je hiermee denkt te kunnen oplossen is zo ontzettend gering (het verschrikkelijke percentage was: 0,03%) dat deze ‘oplossing’ talloze malen meer kost dan het ‘probleem’.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.