Ben van Gent: ‘Publicatie IGZ-lijst is geen issue bij ons’

Florence staat op de IGZ-lijst van elf verpleeghuizen die onvoldoende presteren, maar heeft zich volgens de IGZ in korte tijd sterk verbeterd. Bestuurder Ben van Gent van Florence laat zich niet afleiden door de negatieve publiciteit rond de lijst. Hij is sinds eind 2015 al intensief bezig met een verbetertraject bij Florence.
BenvanGent_450.jpg
Ben van Gent: 'Ik wil van de mensen op de werkvloer horen wat er speelt.'

Een organisatie belandt niet zo maar op de lijst van de IGZ. Wat is er aan de hand?
‘We hebben achttien locaties en we krijgen elk jaar bezoek van de IGZ. Het was ons eind 2015 zelf opgevallen dat steeds dezelfde zaken terugkeerden. Het waren steeds dezelfde verbeterpunten die terugkeerden. De dossiers waren niet voldoende op orde, de personeelsbezetting was niet voldoende en de betrokkenheid van de specialist ouderengeneeskunde was voor verbetering vatbaar. We toonden als organisatie onvoldoende lerend vermogen: we leerden niet genoeg van onze fouten. Daarop hebben we een plan van aanpak opgesteld en in februari besproken met

0
168

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.