Hogeschool Leiden en Marente werken samen aan betere verpleeghuiszorg

Binnenkort start Christian Wallner, lector Verpleegkundige Intramurale Ouderenzorg aan de Hogeschool Leiden, een onderzoek naar de veranderende rol van de verpleegkundige in de verpleeghuiszorg. Hiervoor is samenwerking gezocht met ouderenzorgorganisatie Marente. Het is de eerste keer dat de onderwijsinstelling binnen een lectoraat de krachten bundelt met een zorgorganisatie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Lector Christian Wallner (rechts) in gesprek met Meron Besters, kwaliteitsverpleegkundige bij Marente en cliënt, mevrouw G. van der Pas. Foto: Marente.

De vraag hoe verpleegkundige ‘knowhow’ beter ingezet kan worden om persoonlijke verpleeghuiszorg te realiseren, staat centraal in het praktijkgerichte onderzoek. Door de vergrijzing ontstaan vaak meerdere zorgvragen tegelijk, waardoor de druk op de verpleeghuiszorg toeneemt. Om hier adequaat op in te spelen, moeten verpleegkundigen verschillende rollen kunnen aannemen. Christian Wallner, per 1 april 2019 begonnen als lector Verpleegkundige Intramurale Ouderenzorg, gaat de dagelijkse beroepsuitoefening, waaronder deze verschillende rollen, onder de loep nemen. Dit doet hij samen met verpleegkundigen en verzorgenden van Marente, en met studenten en docenten van de opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Leiden.

Functies beter benutten

Het lectoraat richt

0
317

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.