Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bernhoven werkt samen met Stichting IKONE

Ziekenhuis Bernhoven start een intensieve samenwerking met Stichting IKONE, een adviesorganisatie op het gebied van patiëntervaring.
fotohandjefotolia400.jpg

In een persverklaring noemt Bernhoven de samenwerking een logische vervolgstap in de nieuwe koers. ‘De kwaliteit van leven van de mens, als onderdeel van de samenleving, staat binnen een zogenaamde patiënt geïntegreerde organisatie te allen tijde centraal. Met deze samenwerking zet Bernhoven in op verankering van de strategie ‘Toekomstbestendige zorg voor de regio’, gebaseerd op het bieden van zinnige zorg aan onze patiënt.’

Patiëntreis
Stichting IKONE en Bernhoven gaan een intensief programma doorlopen. Kern van de samenwerking is dat professionals en patiënten van Bernhoven met elkaar de patiëntreis nog verder gaan verbeteren. Soms zijn het kleine veranderingen die van grote betekenis kunnen zijn voor de persoonlijke ervaring. Juist Bernhoven speelt een belangrijke sleutelrol om de kwaliteit van leven bij patiënten in de regio te verbeteren. Door op afdelingen patiëntervaringen te delen en actief met patiënten samen te werken aan betere zorg. Directeur Anne-Miek Vroom van IKONE. ‘Voor ons is de samenwerking met Bernhoven een gedroomd partnerschap. Iedere dag werken wij aan het verbeteren van kwaliteit van zorg. Wat ons betreft is het essentieel in alle processen samen te werken met patiënten. Dat Bernhoven dat nu zo intensief en ziekenhuisbreed oppakt is fantastisch.’

Dossier Patiëntveiligheid
Patiënten en cliënten moeten kunnen rekenen op veilige zorg. Soms gaan er dingen mis en dat leidt tot incidenten en calamiteiten. Zorginstellingen zijn verplicht calamiteiten te melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Evenals een patiënt of diens naaste kan de Inspectie een tuchtzaak aanhangig maken.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.