Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beroep OM in fraudezaak Icare

Het functioneel parket van het Openbaar Ministerie (OM) is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraken in de fraudezaak tegen Bart V., voormalig topman van Icare Thuiszorg, medeverdachte Elisabeth F. en Jan B, een tweede topman. Dat heeft het OM dinsdagmiddag bekendgemaakt.
Beroep OM in fraudezaak Icare

De rechtbank in Assen veroordeelde V. begin juni tot een jaar cel. De officier van justitie had in april zes jaar cel geëist voor het witwassen van geld, belastingfraude en oplichting. Volgens de aanklager heeft V. Icare voor 5,4 miljoen euro benadeeld. De rechtbank achtte alleen het witwassen van bijna 590.00 euro bewezen. Dat bedrag moet V. terugbetalen aan de thuiszorginstelling. F. werd door de rechtbank veroordeeld tot anderhalf jaar cel wegens valsheid in geschrifte en oplichting. B. kreeg ook een straf van een jaar opgelegd voor het witwassen van 590.000 euro. Tegen hem was dertig maanden cel geëist.

Fraudezaak Bart Visser

De aanklagers zien B. en V. als de hoofdrolspelers in deze omvangrijke fraudezaak. De rechtbank trok in april zes dagen uit voor de behandeling van alle dossiers. De rechtbank noemde de handelwijze van V. kwalijk, gezien zijn maatschappelijke positie. Uit financieel gewin is geld, dat bestemd was voor hulpbehoevenden, in eigen zak gestoken. V. onthield leden van de raad van bestuur de juiste informatie. Hij was in de periode 1998 tot 2005 bestuursvoorzitter en genoot in die hoedanigheid een riant salaris. Tijdens zijn vertrek kreeg de man een gouden handdruk van 969.000 euro mee. (ANP)

Lees meer:

Jaar cel voor ex-topman Icare

Ex-Icare-directeur voelt zich slachtoffer

Ex-topman Icare ontkent miljoenenfraude

Beslagleggingen in fraudezaak Icare

Magazine Zorgvisie

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.