Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beslagleggingen in fraudezaak Icare

Mark van Dorresteijn
Justitie heeft voor enkele miljoenen euro's beslag gelegd op de bezittingen van ten minste drie verdachten in de fraudezaak rond thuiszorgorganisatie Icare. Dit zei een woordvoerder van Justitie zaterdag.
Beslagleggingen in fraudezaak Icare

Het gaat om huizen, enkele kunstvoorwerpen en bankrekeningen. De waarde van het huis van oud- bestuursvoorzitter Bart V. wordt geschat op 1,3 miljoen euro.

Rechtszaak

De rechtbank in Assen behandelt vanaf morgen deze fraudezaak, waarin Bart V. en drie medeverdachten terechtstaan. V. zou Icare voor 5,5 miljoen euro hebben gedupeerd. De rechtszaak tegen de ex-bestuurder komt voort uit een tweejarig onderzoek door FIOD-ECD naar mogelijke fraude bij de verkoop van vastgoed en bedrijfsonderdelen. Deze fraude zou de vroegere bestuursvoorzitter hebben gepleegd tussen 2000 en 2003. De zorginstelling besloot na het inzien van de processtukken ook zelf aangifte te doen. Icare concludeert dat zij in twee zaken schade heeft geleden: bij de verkoop van Thuiszorg Perfect en de Thuiszorgwinkels. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Icare doet aangifte tegen voormalig bestuurder

Icare-topman vervolgd voor fraude van boven vijf miljoen

Fraude bij Icare thuiszorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.