Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Besluit kinderhartchirurgie onderuit door nieuwe Amerikaanse analyses

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Amerikaanse hartspecialisten hebben met nieuwe analyses de volumenormen voor kinderhartchirurgie verlaagd. Aangezien deze normen ten grondslag liggen aan het besluit van de minister om de kinderhartchirurgie te concentreren, valt een fundament voor het besluit weg. “De minister moet zijn besluit heroverwegen op basis van deze nieuwe inzichten.”
Kinderhartchirurgie Zv
Foto: Perboge/Getty Images/iStock
Premium

Wat is er aan de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Hoewel de commissie Bartels in mijn optiek erg goed werk heeft afgeleverd en eindelijk grond heeft kunnen geven aan de realisatie van een (op handen zijnde) centralisatie, zijn dergelijke nieuwe inzichten belangrijk mee te nemen. Fijn dat op deze manier het WKZ, icm het PMC evt open zou kunnen blijven. Zou logisch zijn gezien de eerdere toezegging, die onder politieke druk alsnog aan Groningen is toegekend.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.