Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestanden AGB-register gratis aangeboden

Annelies Vermeulen
Softwareleveranciers en zorgaanbieders kunnen bestanden die nodig zijn voor het inrichten van bedrijfsprocessen vanaf nu gratis downloaden uit het register Algemeen GegevensBeheer (AGB).
Bestanden AGB-register gratis aangeboden

Zorgverzekeraars vinden het belangrijk dat deze bestanden eenvoudig toegankelijk zijn en nemen daarom de kosten voor deze voorziening voor hun rekening. Marc Theloesen, beleidsadviseur bij Zorgverzekeraars Nederland (ZN), geeft aan dat zorgverzekeraars voortdurend werken aan het verbeteren van werkprocessen en het verlagen van administratieve lasten in de hele keten: “Het aanbieden van deze bestanden helpt daarbij”. Voor bestaande afnemers was het in 2010 al mogelijk om deze bestanden gratis te downloaden.

AGB-code

Het doel van het door Vektis beheerde AGB-register is om partijen in de zorg (zorgverleners, praktijken en instellingen) te registreren en te voorzien van een unieke AGB-code. Deze code maakt het mogelijk om geregistreerde relevante gegevens op te roepen, die randvoorwaardelijk zijn voor de communicatie tussen verzekeraars en zorgaanbieders, tussen zorgaanbieders onderling en met derde partijen (zoals CAK, NZa en CVZ). (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

ZN: “Verplicht het gebruik van het EPD”

Zorgverzekeraars gaan e-healthkrachten bundelen

Vektis ontwikkelt nieuw informatiesysteem met Logica

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.