Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Besturen Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis gefuseerd

Sarah Berends
De besturen van het Kennemer Gasthuis en het Spaarne Ziekenhuis zijn vanaf vandaag gefuseerd.
Yvonne Wilders (links) en Peter van Barneveld (rechts)
Foto: Yvonne Wilders (links) en Peter van Barneveld (rechts)

De raad van bestuur van beide ziekenhuizen bestaat per 1 mei uit Peter van Barneveld (voorzitter) en Yvonne Wilders. Het bestuur zal de komende maanden worden aangevuld met een nog te werven derde bestuurder.

Oncologische zorg

Ten gevolge van de fusie zal de oncologische zorg worden geconcentreerd. Ook complexe darm- en longoperaties gebeuren straks op één locatie. Veel voorkomende operaties, zoals bij een liesbreuk of een aandoening van de galblaas, blijven in beide ziekenhuizen gebeuren.

Het bestuur

Peter van Barneveld was vanaf 1985 werkzaam als longarts bij het Kennemer Gasthuis en voorzitter van de medische staf. Eind 2006 trad hij als voorzitter van de medische staf toe tot de raad van bestuur van het Kennemer Gasthuis. In 2011 werd hij hier bestuursvoorzitter. Als voorzitter van de raad van bestuur van beide ziekenhuizen zal Van Barneveld zich onder andere bezighouden met de kwaliteit en veiligheid van zorg.

Yvonne Wilders was tot 2007 partner bij KPMG. In 2008 trad ze toe tot de raad van bestuur van het Spaarne Ziekenhuis. Aandachtsgebieden van Wilders als lid van de raad van bestuur zijn onder andere de aansturing van de verandertrajecten in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.