Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Bestuurder Langeland krijgt loon ook later

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Interim-bestuursvoorzitter Jan-Willem Brinkman van het Langeland Ziekenhuis krijgt in december geen loon. Ook de medisch specialisten brengen een financieel offer.
Bestuurder Langeland krijgt loon ook later
Foto: Langeland Ziekenhuis
Premium

Het bestuur van het Langeland

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Merkwaardig dat een klein lullig ziekenhuisje (sorry) net zoveel betaalt aan Brinkman als de grote jongens het Catharinaziekenhuis en het Edese ziekenhuis. Eens te meer het bewijs dat de raad van toezicht geen beleid kan voeren en dat het salaris meer wordt bepaald door slim onderhandelen dan door de werklast.
   Het vervelende is dat van deze graaiers een slechte boodschap uitgaat. Alleen, als je als arme sloeber de wet overtreedt en gepakt wordt is zo iemand nog niet jarig. Knoeien op het interimniveau levert alleen een nieuwe baan op.
   En nu maar hopen dat van Luyen en van Leeuwen dit lezen en gaan nadenken.
   Een vriend van mij in het consultancywerk vraagt een tarief wat hij redelijk vind, en niet wat hij eruit kan trekken. Onderhandelingen zijn dan ook in 15 minuten geregeld.

  3. Er is toch nog een niet onbelangrijk verschilletje. Brinkman kan met 12 x 40.000 per jaar + Jaarbonus + auto e.d. best een maand overbruggen (hoop ik voor hem), maar een alleenstaande moeder met twee opgroeiende kinderen, die nog steeds met het aflossen van het boekengeld van september zit — moet met deze FEESTDAGEN een droge boterham op tafel leggen; 1x per dag, meer zit er niet aan. En die moeder heeft part nog deel aan de situatie en Brinkman is verantwoordelijk, die heeft het zover laten komen.
   Daarom handhaaf ik wat ik gisteren schreef:
   Er is geen solidariteit meer. Als iemand van het personeel voorstelt om met zijn ALLEN niet meer te komen, wordt hij of zij gewoon uit gelachen.
   WEDDEN DAT DE DIRECTIE EN HET ONDERLIGGENDE MANAGEMENT GEWOON HUN DECEMBERLOON EN EINDEJAARSUITKERING HEEFT GEREGELD.
   Kijk wie zich als loosers wil laten behandelen, worden ook als loosers behandeld; heb ik geen enkel medelijden mee.
   Er is geen een directie die het aan durft dat het hele personeel niet komt. Dat geeft landelijk teveel publiciteit. Als een haas schakelt men een bank in. MAAR JA JULLIE KOMEN GEWOON, dat weet de directie.

  4. Was deze man niet ook succesvol in het leger ?, in Rotterdam ?? Bij de Flevoziekenhuizen ?? Voor Langeland gloort een …………………..toekomst .Volgens veel bestuurders zijn de hoge salarissen NIET de oorzaak van de DURE ZORG ? ! Is dit dan een vorm van MEDE- LIJDEN ??? , met later EXTRA compensatie ??

  5. Gisterochtend was er ook een bericht over deze kwestie, maar dat was gistermiddag alweer verdwenen. Waarom? Ik hoop niet dat dat normaal wordt op de nieuwe website. Er stond niets in dat in strijd was met het huidige bericht, maar we missen nu wel opvattingen van belanghebbenden. We lezen als aanvulling dat Brinkman bij nader inzien een maand salaris doorschuift naar 2013. Dat is bij een inkomen van pakweg €400.000 per jaar ook wel gemakkelijk natuurlijk.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.