‘Bestuurders, investeer in relatie met cliëntenraden’

In een nieuw wetsvoorstel krijgen cliëntenraden meer bevoegdheden en kunnen zij naar de rechter stappen als zij zich onvoldoende gehoord vinden. Het loont voor zowel bestuurders als raadsleden om de relatie goed te houden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Thari van den Berg/ HVG Law.

Het Wetsvoorstel medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018 ligt momenteel ter behandeling bij de Tweede Kamer. De eerstvolgende stap is het plenaire debat, vervolgens zullen moties en amendementen kunnen worden ingediend waarna uiteindelijk de stemming over het wetsvoorstel volgt.

Gevolgen nieuwe Wmcz

De huidige Wmcz stamt uit 1996 en is bedoeld om cliënten van zorginstellingen meer mogelijkheden te geven besluiten van het bestuur te beïnvloeden. Er komt nu een nieuwe wet die een aantal belemmeringen moet wegnemen waar cliëntenraden in hun werk tegenaan lopen. Dat heeft gevolgen voor het bestuur van de zorginstellingen. Advocaat Thari van den Berg vertelt welke.
‘In

0
839

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.