Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuursleden Zorggroep Sint Maarten nemen afscheid na een jaar

Redacteur Zorgvisie
De raad van bestuur van Zorggroep Sint Maarten valt na een jaar nogmaals uiteen. Voorzitter Anneke Bouwmeester en lid Frits Nicolai geven aan deze zomer te vertrekken. Zorggroep Sint Maarten heeft een uitgebreid verleden van eerder vertrokken bestuursleden.
bestuur400.jpg

Begin vorig jaar startte Zorggroep Sint Maarten met een driehoofdige raad van bestuur. Van dit bestuur blijft alleen Patricia Bangma over. De raad van toezicht van Zorggroep Sint Maarten heeft er ‘het volste vertrouwen’ in dat mevrouw Bangma de bestuurstaken goed weet te vervullen.

De Zorggroep laat tevens weten dat ‘mevrouw Bouwmeester en de heer Nicolai als bestuurder tot de conclusie gekomen zijn dat hun visie en kwaliteiten niet goed meer aansluiten bij de fase waarin de organisatie zich op dit moment bevindt’. De Zorggroep dankt beiden voor hun inzet voor de organisatie en wensen hen ‘voor de toekomst het allerbeste toe’. Wat de achterliggende reden is van het uiteenvallen van de raad van bestuur is niet duidelijk. Woordvoerder Anouk Benschop vertelt aan Tubantia dat er in ieder geval geen sprake is van een conflict. Voorzitter Mark Boumans vindt de beëindiging van de samenwerking teleurstellend: ‘We hebben met elkaar gesproken en uit het gesprek komt naar voren dat met elkaar verdergaan geen zin heeft.’ Volgens Boumans zijn ze er wel op een goede manier uitgekomen, meldt Tubantia.

Verleden van vertrokken bestuursleden

Het is zeker niet de eerste keer dat bestuursleden van Zorggroep Sint Maarten vertrekken. Begin 2016 besloot de zorggroep om Bert Kwadijk op non-actief te stellen toen uit een onderzoek bleek dat het draagvlak voor de bestuurder in de organisatie volledig was komen te ontvallen. Nadien werden divisiedirecteur Ed Notenboom en concern controller Marc Droste benoemd tot waarnemend bestuurders van Zorggroep Sint Maarten. De opvolger van hen was interim-bestuurder Guido van den Boorn. Van den Boorn werd uiteindelijk begin 2017 vervangen door Anneke Bouwmeester en Frits Nicolai.

Zorggroep Sintmaarten biedt zowel geïndiceerde zorg en services als niet-geïndiceerde zorg en services in het oosten van het land. Zorggroep Sintmaarten bestaat uit 17 locaties en telt ruim 2350 medewerkers.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.