Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurslid Landelijk Platform GGz overleden

Liesbeth Reitsma is op 13 mei overleden. Reitsma heeft aan de wieg gestaan van het Landelijk Platform GGz, ruim vijf jaar geleden.
Bestuurslid Landelijk Platform GGz overleden

Reitsma zou in september aftreden als bestuurslid van Landelijk Platform GGz. In de wereld van de ggz is de bestuurder zeer bekend. Landelijk Platform GGz schrijft op zijn site: “Ze wist als geen ander partijen en organisaties met elkaar in contact én in beweging te brengen. Liesbeth was een strijdvaardige en doortastende persoonlijkheid die zich met hart en ziel inzette voor cliëntenrechten in de gezondheidszorg.”

Werk

Reitsma was voorheen beleidsmedewerker bij de CG-Raad en bestuurslid van onder andere Per Saldo, NPCF, de Cliënten Federatie en Kwadraad. Ook was ze voorzitter van de koepel voor cliëntenraden LPR.

MS

Verder meldt het Landelijk Platform GGz: “Begin jaren tachtig kreeg Liesbeth multiple sclerose waarna ze vijf jaar revalideerde in het MRC te Doorn. Daar en toen heeft Liesbeth gezien dat er op het gebied van zorg, voorlichting en belangenbehartiging voor mensen met MS nog veel te verbeteren was. Gedreven stond ze aan de wieg van de huidige MS-Vereniging. Liesbeth zette MS ook wereldwijd op de kaart als bestuurslid van de Multiple Sclerosis International Federation. Bij haar afscheid als voorzitter van de MS-Vereniging in 1999 is Liesbeth Reitsma benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.”

Reitsma is 69 jaar geworden. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Landelijk Platform GGz wint Hannie van Leeuwenprijs

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.