Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties16

Bestuursvoorzitter GGzE levert deel salaris in

Mark van Dorresteijn
Joep Verbugt, voorzitter raad van bestuur van GGZ Eindhoven (GGzE), heeft besloten om het komende jaar vijf procent van zijn salaris in te leveren. Dit komt neer op een bedrag van ongeveer 10.000 euro.
Bestuursvoorzitter GGzE levert deel salaris in

De voorzitter besloot zijn salaris in te leveren naar aanleiding van de discussies over hoge salarissen van bestuurders in de zorg. Met deze teruggang komt zijn bruto-jaarsalaris (exclusief het werkgeversaandeel) op het bedrag van de Balkenendenorm. “Ik wil voorkomen dat in deze tijd van zware bezuinigingen in de GGZ-sector de discussie gaat over mijn salaris. We moeten juist met elkaar de discussie aan over hoe we op verantwoorde manier deze bezuinigingen kunnen realiseren”, aldus Verbugt.

Signaal

Verbugt wil met zijn actie ook een signaal afgeven. “De politieke discussie rond die balkenendenorm loopt nog, dus het had niet gehoeven. Het speelt ook mee dat ik wil laten zien dat de organisatie moet inleveren, dan ik ook. En laten we het niet overdrijven: vijf procent inleveren is niet niks, maar er blijft nog steeds een prima salaris over.” Binnen GGZ Eindhoven en de Kempen is Verbugt de enige die meer verdient dan de balkenendenorm (188.000 euro). Hij is ook de enige die salaris inlevert. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees meer:

Lees ook de weblog van Bart Kiers ‘Wie volgt Verbugt?’. Hij constateert daarin dat sommige ggz-instellingen tien procent van hun omzet kwijt raken en vraagt zich af hoe zij dat op moeten vangen. Lees de weblog.

16 REACTIES

  1. Mooi gebaar. maar er wordt maar 4800 euro ingeleverd.De belastingdienst krijgt nu 5200 euro minder. 4800 euro : 12 maanden = 400 euro per maand minder = 13,33 euro per dag minder.Te besteden blijft 15833-52% = 7600,00 euro netto per maand = 253,30 euro netto per dag. Gelukkig voor de desparate housewife is er altijd nog een voedselbank .

  2. Lees alle reacties
  3. Het is werkelijk verbazend te zien hoe de werkelijkheid ver te zoeken is bij de bestuurders en blijkbaar enkele verwende partners en andere hotemetoten. Geen idee hebben ze of interesse hoe het met de handen aan het bed en de zorgvragers werkelijk gaat. Hun eigen belangrijkheid [ego] staat dan klaarblijkelijk in de weg.Natuurlijk is hun werk ook belangrijk en niet altijd gemakkelijk maar om van de gemeenschap hier zo een hoog loon voor te eisen is stuitent. Ze zouden moeten opkomen voor hun mensen op de werkvloer. Hoe komt het toch dat je ze daar nooit ziet. Respect voor de psychiater [die heeft een vak geleerd] die bewust kiest voor loon dienst.

  4. Joep, prima gebaar en prima signaal ! Verdient navolging.
    Maar…., waarom pas volgend jaar ? Als je vindt dat Balkenendenorm voldoende is, heb je volgens mij ook nog wat te verrekenen van de afgelopen jaren en dit jaar!
    En n u heb je genoeg complimentjes gehad voor je grootmoedig gebaar (sic..), dus nu weer vlug en hard aan het werk voor je riante salaris.

  5. Zelfs het inleveren maakt veel emotie los. Het is dus een duidelijk structureel probleem. Breng de bestuurders onder de CAO ziekenhuiswezen, en net als alle anderen gewoon in loondienst met normale tijden. En voor de echtgenoten en partners: laten de bestuurders niet teveel hooi op de vork nemen.

  6. Nou GW ye DH: Als u in de zorg werkt piept u wel anders. In het RIAGG-je waar ik werkte (verzorgingsgebied 350.000 inwoners) verdubbelde het salaris van de directeuren in 5 jaar tijd terwijl de werklast niet toenam. Een van de motieven: we moeten meer verdienen dan onze duurste werknemers (toen de psychiaters). En dit is nog maar een van de weinige voorbeelden. De bestuurders (vroeger heten ze gewoon directeur en zo)zullen waarschijnlijk , als het goed is, hun best doen maar dat geldt voor andere werknemers ook, als het goed is. Volgens mij is een bestuurder gewoon een humaan zoogdier en heeft deze geen gaven die boven het menselijke uitstijgen en ook, helaas, ook ellendige eihgenschappen die soms ook nog gebruikt worden. Gelukkig bent u een uitzondering, u zeurt niet en geeft eenieder de credits, ook die hij/zij (niet) verdient.

  7. Helemaal eens met Tjark! Als elke omhoog gevallen bestuurder nou eens maximaal op een 100.000 euro gaat zitten zit deze riant in z’n velletje. Dit zijn BELASTINGS centen Joep. Misschien is het signaal wel goed, maar het salaris nog steeds veels te hoog. Ai, ai, ai, nu nog maar 190.000 euro bruto/12 maanden= 15.833 euro excl. vergoedingen en pensioen. Joep, je moest je nog steeds heel erg hard schamen. De mensen op de werkvloer krijgen minder en minder. De zorgvrager is nog meer de Sjaak! Wat een rot land!

  8. Echtgenoot, als u wilt dat uw partner maar 36 uur per week werkt, dan moet zijn salaris gehalveerd worden. De norm van Balkenende gaat ook om de minister-president en de werklast en risico’s die hij (misschien komt er eindelijk eens een zij) loopt. De MP werkt minstens 70 uur per week en kan politiek op de keien worden gezet. Uw partner heeft een baan buiten de CAO met waarschijnlijk extra’tjes voor pensioen en extra betalingen bij vertrek of ontslag, een ‘gewone’werknemer niet. Zo heb ik het ook gedaan: terwille van mijn gezin een baan in loondienst ipv vrijgevestigd en mij trouwens nog uit de naad werken /in de blubber staan maar dat is mijn eigen verantwoordelijk en normen/geweten. Dus Joep doet in mijn ogen wat hij al eerder behoorde te doen.

  9. Niet meer doen Joep, ik zit hier ’s morgens om 9 uur al flink met tranen in mijn ogen en het wil maar niet ophouden. Het werd nog erger toen ik las dat de echtgenote van een soortgelijke verdiener alleen moet ontbijten, lunchen en dineren. Dat moet ik allang want mijn vrouw ligt zwaar gehandicapt in een verpleegtehuis, waar ze nu gelukkig maar misschien van die 5 procent van een naar twee keer douchen per vweek !!kan (ook als het heet weer is); dat is nog wat anders dan een paar keer per week alleen eten (het geluk is dat er bij zo’n salaris voldoende op tafel staat) Droom maar door zal die bouwvakker zeggen die voor iets meer dan die 5 procent ’s morgens on 7 uur in de beton staat (ook als het hardstikke koud is) WAT EEN LAND

  10. @ echtgenoot: natuurlijk mag dat, want zoveel uren werken is niet goed voor uw echtgenoot, niet goed voor de organisatie en niet goed voor de werkgelegenheid. als uw echtgenoot minder uren gaat werken kunnen anderen worden aangetrokken om het werk te doen dat hij moet laten liggen. dat helpt mensen aan betaald werk, stimuleert de economie en maakt de organisatie flexibeler.

  11. wie werkt er nu nog voor een bestuurder? Ik werk voor de clienten en heb weinig tot niets met bestuurders. Voor mij altijd nog een raadsel waarom die rond de 200.000 euro moeten krijgen van belastinggeld. En de verzorgende op de werkvloer 20.000. Die maar steeds moet uitleggen aan familie dat er bezuinigd moet worden. Je hoort bestuurders niet over werknemers die uren moeten inleveren en daar mee ook minder gaan verdienen.De enige voltijd banen zijn de bestuurders en managmant banen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.