Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Bestuursvoorzitter weg om conflict met bank

Mark van Dorresteijn
Wubbo Petersen, voorzitter van de raad van bestuur van GGZ WNB, is met onmiddellijke ingang met buitengewoon verlof gegaan vanwege het aanhoudende conflict met huisbankier Fortis. Dat meldt BN de Stem.
Bestuursvoorzitter weg om conflict met bank

Het conflict met Fortis duurt al geruime tijd. De bank wil GGZ WNB geen geld meer lenen omdat de eigenvermogenspositie te wankel is. De oplevering van een nieuwe kliniek laat daarom al maanden op zich wachten. In april werd het salaris van het personeel dagen te laat overgemaakt. Volgens de voorzitter van de ondernemingsraad “een pesterij” van Fortis omdat GGZ WNB het contract met de bank per 30 juni opzegde.

‘Ik ga zeilen’

“Het is niet verstandig dat ik het proces van transitie naar een andere bank verder begeleid”, zei Petersen gisteravond in een toelichting volgens het dagblad. “De verhoudingen zijn te zeer verstoord. Het is beter dat iemand anders dat doet.” Petersen verwacht in september het roer terug in handen te krijgen. “Tot die tijd heb ik vakantie. Ik ga zeilen.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Dwangbehandeling centraal in nieuwe wet verplichte ggz

Ggz laat dure declaraties liggen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Als Bestuurders dit lezen , zal het druk worden op de Loosdrechtse Plassen; de Kaag ; de Biesbosch ; Friese Meren ; Limburgse plassen ;La Mer du Nord ; etc.. Veel Zeil-plezier ! Lost de Politiek dit “probleem ” op met ” Miljarden “, die klaar liggen in het Europees Fonds ?

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.