Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Betaaltitel voor ziekenhuiszorg buiten het ziekenhuis ontbreekt’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Een goede financiering ontbreekt voor het verplaatsen van ziekenhuiszorg buiten de muren van het ziekenhuis. Ook soepele digitale uitwisseling van gegevens en congruent gedrag van zorgverzekeraars vormen belangrijke voorwaarden voor de juiste zorg op de juiste plek (JZOJP), zegt Marcel Daniëls, voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten.
Marcel-Daniels
FMS-voorzitter Marcel Daniëls wil dat zorgverzekeraars meer souplesse tonen bij de beoordeling van initiatieven voor de juiste zorg op de juiste plek. Foto: Suzanne van de Kerk
Premium

De afspraken over de juiste

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Dat waren nog eens tijden, toen de koepels van mediach specialisten, ziekenhuizen en zorgverzekeraars in 1994 besloten om een systeem te gaan ontwikkelen dat de ziekenhuiszorg transparant zou kunnen maken zodat er LOKAAL afspraken gemaakt zouden kunnen worden over inhoud, kwaliteit en kosten van behandelingen. Het DBC-concept dat daarvoor werd ontwikkeld zou dat moeten en naar aanvankelijk bleek ook te kunnen faciliteren. Helaas lieten partijen het gebeuren dat de overheid zich begin deze eeuw over het concept ‘ontfermden’ met alle gevolgen waar partijen nu allemaal onder lijden. Jammer dat er in het Nederlandse politieke en beleidsdenken nooit meer een weg terug bestaat naar de verkeerde afslag. We blijven liever doormodderen en de oplossingen blijken telkens weer geen oplossingen te zijn. Maar het houdt ons polderend en dat vinden we toch ook een kernwaarde van onze cultuur?

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.