Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Betere gezondheid dankzij smartwatch’

Mark van Dorresteijn
De Apple Watch zorgt bij 83 procent van de gebruikers voor een gezonder leven. 24 procent zegt zelfs dat het slimme horloge een grote verandering teweeg heeft gebracht. Dat blijkt uit een onderzoek door Wristly, een onderzoeksproject naar effecten van de Apple Watch.
De Activity Rings
De Activity Rings - Foto: Apple

Van de 1500 ondervraagde gebruikers zegt 59 procent dat de smartphone een beetje heeft bijgedragen aan de gezondheid. 24 procent zegt dat het horloge in sterke mate tot verandering heeft geleid. Zo’n 60 procent heeft de Apple Watch ook specifiek gekocht om te werken aan gezondheid. In het horloge zit een toepassing onder de naam: ‘Activity Rings’. Gebruikers worden daardoor aangespoord om minder te zitten, vaker te bewegen en meer te sporten. Een groot deel van de gebruikers (80 procent) zegt de doelen minimaal een paar keer per week te voltooien.

Gamification

De ondervraagden vertellen in het onderzoek ook over hun ervaringen. Zij stellen dat de smartwatch niet alleen uitdaagt om te bewegen, maar ook om meer en vaker te bewegen. Met name het gamification aspect met de Activity Rings blijkt een positieve uitwerking te hebben. Een van de reacties: ‘I deliberately walk places instead of driving and walk faster than I normally would, in order to fill that green ring.’

Apps

Zorgverleners en patiënten maken steeds vaker gebruik van medische apps op hun smartphone of tablet. Apps maken zorgregistratie en zelfmanagement eenvoudiger.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.