Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bewoners zorgcentrum na brand terug naar huis

Een deel van zorgcentrum De Merelhof aan de Espoortstraat in Enschede is gisteren korte tijd ontruimd geweest wegens kortsluiting in een televisie in een appartement op de vierde verdieping. De meeste bewoners konden in de loop van de middag terug naar hun appartement.

In verband met de hevige rookontwikkeling werden alle bewoners van de vierde etage door hulpdiensten geëvacueerd. De brandweer had het vuur na twintig minuten onder controle. Het gaat om een flatgebouw met zeven verdiepingen. Een aantal ouderen klaagde over ademhalingsproblemen, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van het zorgcentrum is de kortsluiting ontstaan in een elektrisch apparaat. De meeste bewoners konden in de loop van de middag terug naar hun woning. Voor het echtpaar dat in het appartement woonde waarin de brand ontstond, werd in het complex een leegstaand appartement ingericht. Zij wilden het liefst in het verzorgingshuis blijven. In De Merelhof wonen enkele tientallen ouderen. (ANP)

Lees ook:

Bussemaker wil aandacht voor brandveiligheid

Geen geld voor brandpreventie

Brandschade ziekenhuizen groeit explosief

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.