Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bezoek aan patiënt plannen via internet

Mark van Dorresteijn
Bezoekers van het UMC St Radboud kunnen online hun komst inplannen. Via een beveiligde omgeving kunnen de bezoekers van de patiënt aangeven wanneer ze langs willen komen. Ook kunnen berichten uitgewisseld worden over de situatie rond de patiënt.
Bezoek aan patiënt plannen via internet

Het Radboud is hiermee het eerste ziekenhuis dat online bezoek inplannen mogelijk maakt. Inplannen kan via de website: Bezoekhetziekenhuis.nl.

Plannen van bezoek

Via een button op de website van het UMC St Radboud maakt de patiënt of iemand uit de directe omgeving een persoonlijke pagina aan op bezoekhetziekenhuis.nl. Bezoekers kunnen in de agenda aangeven wanneer ze langs willen komen. Ook kunnen ze via een e-mail op de hoogte gesteld worden over actuele ontwikkelingen rond de opgenomen patiënt. Medewerkers van het UMC St Radboud hebben geen toegang tot deze persoonlijke pagina en ook staan er geen medische gegevens van de patiënt op de site.

Aandacht naar de patiënt

“Door het aanbieden van deze faciliteit kan de patiënt of zijn directe omgeving de regie te voeren over het verblijf in het ziekenhuis”, aldus Luciën Engelen, zorg 2.0 ambassadeur van het UMC St Radboud. “Als moeder bijvoorbeeld een ingrijpend onderzoek krijgt op woensdag, dan heeft ze waarschijnlijk geen behoefte aan bezoek. Op die dag kan de agenda geblokkeerd worden. De aandacht gaat weer terug naar de patiënt. Zo maken we weer een stap in onze ambitie om de patiënt onderdeel te laten zijn van het (behandel)team.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Sitebezoekers Martini Ziekenhuis denken mee met internetstrategie

Arts volgt patiënt via internet

Kankerpatiënten minder moe door internettherapie

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.