Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bibliotheek wil vestigingen in Amersfoortse zorginstellingen

De keten Bibliotheken Eemland, met vestigingen in onder meer Amersfoort, Baarn en Woudenberg, wil huiskamerbibliotheken op gaan zetten in Amersfoortse zorginstellingen. Dat meldt de site gastvrijezorg.nl. Volgens adjunct-directeur Margo Jager hebben zowel de bibliotheek als de zorginstellingen baat bij het plan.
Bibliotheek wil vestigingen in Amersfoortse zorginstellingen

Vanwege bezuinigingen kan de bibliobus van Bibliotheken Eemland vanaf juli niet meer de wijken in, aldus gastvrijezorg.nl. Vooral de bewoners van zorginstellingen en oudere buurtbewoners worden daar de dupe van, omdat juist deze groep veel gebruik maakt van de service. Daarom wil Bibliotheken Eemland zelf een collectie van boeken en ander materiaal bij de zorginstellingen neerzetten.

Voordeel

Adjunct-directeur Margo Jager ziet veel voordelen voor de zorginstellingen. “Ze hebben van de gemeente de opdracht gekregen om hun wijkfunctie te vergroten zodat ouderen in de buurt langer thuis kunnen blijven wonen. Een servicepunt van de bibliotheek is weliswaar beperkt, maar iedereen in de wijk kan er gebruik van maken.”

Huiskamerbibliotheek

Volgens Jager heeft een huiskamerbibliotheek veel te bieden. “Er zijn misschien zorginstellingen die zelf boeken van bewoners willen beheren, maar wij kunnen een betere collectie neerzetten en deze ook up to date houden. We willen vrijwilligers opleiden om de huiskamerbibliotheek te beheren. Met een zelfservicebalie en een computer kunnen bewoners zelf lectuur zoeken en bestellen. We willen ook films vertonen, gedichten voordragen en bewoners leren voorlezen.”`(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Googelen beter voor ouderen dan lezen

Deuren vermomd als boekenkasten in dementiezorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.