Ziekenhuizen mogen 1,6 procent groeien

De ziekenhuizen mogen volgend jaar bijna 300 miljoen extra uitgeven. Dat hebben het ministerie van Volksgezondheid en vertegenwoordigers van de zorgverzekeraars, de ziekenhuizen, de medisch specialisten en de patiënten vrijdag afgesproken. De zorguitgaven mogen officieel zelfs met ongeveer 340 miljoen stijgen, maar omdat er nog wat eerder afgesproken bezuinigingen moeten worden doorgevoerd, blijft daarvan in de praktijk een kleine 300 miljoen over.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
groeifotolia400.jpg

De totale uitgaven in de medisch-specialistische zorg mogen in 2018 landelijk met 1,6 procent groeien. De afgesproken groei is 1,6 procent, maar met inachtneming van nog openstaande taakstellingen uit het verleden komt die neer op effectief 1,4  procent.

Zorgakkoord
Het zorgakkoord, dat bedoeld is om de zorgkosten niet uit de hand te laten lopen, was nodig omdat het vorige afliep. De vorige overeenkomst was voor meerdere jaren, maar omdat er een nieuw kabinet in de steigers staat, zijn nu slechts afspraken gemaakt voor een jaar. Staatssecretaris Martin van Rijn sloot het akkoord vrijdag namens minister Edith Schippers, voor wie hij

0
200

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.