Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beweging 3.0 leed 7,5 miljoen verlies in 2015

Redacteur Zorgvisie
Beweging 3.0 heeft 2015 met een verlies van 7,5 miljoen euro afgesloten. Dat blijkt uit de jaarrekening die de ouderenzorgaanbieder onlangs heeft gedeponeerd.
Budget - fotolia - 400.jpg
Foto: Fotolia

Eind vorig jaar stond Beweging 3.0 7,5 miljoen euro in de min, blijkt uit het jaarverslag. Een jaar eerder schreef de zorgorganisatie nog zwarte cijfers: 2014 werd afgesloten met een plus van 2,1 miljoen euro. Het eigen vermogen was in 2015 bijna 23 miljoen euro, tegenover ruim 27 miljoen euro in 2014.

Verlies door wijkverpleging
De organisatie gaf met bijna 2500 medewerkers in 2015 zorg aan ruim 3800 patiënten, waarvan het grootste gedeelte (bijna 2200 mensen) uit de Zorgverzekeringswet kwam en wijkverpleging ontving. Bestuurder Ageeth Ouwehand zei in oktober al dat de wijkverpleging het grootste verlies veroorzaakte voor de zorgorganisatie. Ze gaf toen ook al aan dat Beweging 3.0 een miljoenenverlies had geleden over 2015, maar kon nog niet exact zeggen hoe hoog het precies zou uitvallen. ‘We hebben door onze doelmatige manier van werken te weinig declarabele uren achter de voordeur de reistijden zijn te lang’, zei Ouwehand in oktober. ‘We zien dit jaar het resultaat wel verbeteren, maar ook voor 2016 verwachten we over de hele linie nog een tekort van miljoenen euro’s.’ De organisatie geeft in het jaarverslag aan ‘in een vergevorderd stadium’ te zijn met de verkoop van een aantal panden en percelen. Daardoor moet 2016 met een fors lager verlies worden afgesloten dan 2015. ‘Het voornemen is om dat deels vóór december 2016 te realiseren, maar er is op dit moment nog onvoldoende zekerheid of de verkopen in 2016 of 2017 gaan plaatsvinden’, staat in het verslag te lezen. Pas in 2018 verwacht het bestuur weer een positief resultaat.

Verscherpt toezicht Beweging 3.0
Beweging 3.0 is een van de zorgorganisaties die in categorie 1 op de IGZ-lijst met verpleeghuizen staat. De inspectie stelde de ouderenzorgaanbieder in oktober onder verscherpt toezicht. Beweging 3.0 kreeg toen acht maanden om de zorg zo te verbeteren dat aan de veldnormen voor ouderenzorg wordt voldaan.

Dossier ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven. Lees meer

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.