Benelux wil grensloze zorg

In Hamburg staat een uitstekende prostaatkankerkliniek. Indien nodig wil ik daar terechtkunnen zonder ingewikkelde formulieren in te vullen bij de zorgverzekeraar. Met duidelijke informatie wat deze wel en niet betaalt aan die kliniek of aan mij.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Guus-Schrijvers300.jpg

Lastig is dat betrouwbare informatie ontbreekt over goede zorg in het buitenland. De Benelux-landen (België, Nederland en Luxemburg) zouden hun publiekswebsites met kwaliteitsindicatoren per zorgaanbieder moeten samenvoegen. Ik stel een Benelux-site voor met indicatoren over de kwaliteit van zorg per aandoening en verstrekt door Nederlandse, Belgische en Luxemburgse zorgaanbieders. Woorden van deze strekking sprak Eerste Kamerlid Frank Köhler (SP) en lid van het Benelux-parlement tijdens een bijeenkomst van het parlement op vrijdag 24 maart in Den Haag. Het Benelux-parlement bestaat uit 46 leden afkomstig uit de nationale parlementen van de drie landen. De bijeenkomst had als enige agendapunt patiëntenmobiliteit en

1
80

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1
80
Guus Schrijvers
Oud-hoogleraar Guus Schrijvers is nog steeds actief in de gezondheidszorg. Hij is auteur van het boek Zorginnovatie volgens het Cappuccinomodel (ondertitel: Voor hetzelfde geld een betere gezondheidszorg). Schrijvers geeft lezingen en workshops en is lid van enkele stuurgroepen en commissies.

1 REACTIE

  1. We gaan nou toch niet de kollektieve hypochondrie van onze Oosterburen overnemen? Omzet 330 miljard, waarvan het meeste naar de cure gaat, want de care is een puinhoop, alsmede de spreiding van artsen, die steeds weer war nieuws bekenden. Muenchen bv. 30% te veel specialisten, laat zich raden wat dit betekent voor het aantal verrichtingen, want daar is het een stuk leuker wonen dan in Rostock.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.