Benelux wil grensloze zorg

In Hamburg staat een uitstekende prostaatkankerkliniek. Indien nodig wil ik daar terechtkunnen zonder ingewikkelde formulieren in te vullen bij de zorgverzekeraar. Met duidelijke informatie wat deze wel en niet betaalt aan die kliniek of aan mij.
Guus-Schrijvers300.jpg

Lastig is dat betrouwbare informatie ontbreekt over goede zorg in het buitenland. De Benelux-landen (België, Nederland en Luxemburg) zouden hun publiekswebsites met kwaliteitsindicatoren per zorgaanbieder moeten samenvoegen. Ik stel een Benelux-site voor met indicatoren over de kwaliteit van zorg per aandoening en verstrekt door Nederlandse, Belgische en Luxemburgse zorgaanbieders. Woorden van deze strekking sprak Eerste Kamerlid Frank Köhler (SP) en lid van het Benelux-parlement tijdens een bijeenkomst van het parlement op vrijdag 24 maart in Den Haag. Het Benelux-parlement bestaat uit 46 leden afkomstig uit de nationale parlementen van de drie landen. De bijeenkomst had als enige agendapunt patiëntenmobiliteit en

1
67

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.