Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog: Er zijn nog zeshonderd wachtenden voor u

Het is maart 2024 en je staat op het punt om een volgende stap in je carrière te zetten als Physician Assistant (PA). Als PA kun je straks taken van artsen overnemen en zo bijdragen aan kwalitatief betere en doelmatigere zorg. Je werkgever erkent deze meerwaarde en steunt je beslissing om de opleiding tot PA te volgen. Vol goede moed meld je je aan bij het landelijke aanmeldportaal voor de MPA-opleiding, maar daar krijg je een teleurstellende mededeling te horen: er zijn nog zeshonderd wachtenden voor je; je bent pas in 2027 aan de beurt.
Milena Babovic
Milena Babovic, directeur Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA)

Dit gegeven staat in schril contrast met het grote tekort aan zorgprofessionals en de inspanningen die worden gedaan om het personeelsuitstroom in de zorgsector tegen te gaan. Wijlen minister Els Borst van VWS zag bij een werkbezoek aan de Verenigde Staten al hoe PA’s een oplossing boden voor de tekorten aan artsen. Dat leidde, begin deze eeuw, tot de introductie van de opleiding tot PA. Haar opvolgster, Edith Schippers, zette dit initiatief voort en zorgde voor de wettelijke verankering en bekostiging ervan. Onderzoeken bevestigen keer op keer dat de inzet van PA’s leidt tot effectieve en efficiënte zorgverlening. Toch lijken we nu vast te zitten in een impasse.

De politiek blijft achter

Ondanks herhaalde aanbevelingen van het Capaciteitsorgaan om het aantal gesubsidieerde opleidingsplekken uit te breiden, blijft de politiek achterlopen. Er worden hierover kritische Kamervragen gesteld, maar er lijkt weinig vooruitgang te zijn. De demissionaire ministers van VWS en OCW stellen voor om het aantal opleidingsplaatsen voor PA’s in 2024 gelijk te houden aan dat van 2023, terwijl de opleiding in 2024 al vol zit en er zeshonderd mensen op de wachtlijst staan. Het is al jaren duidelijk dat er een tekort aan PA’s zal ontstaan als er niet méér worden opgeleid. Hoe valt dit te rechtvaardigen in een tijd waarin het tekort aan zorgprofessionals dreigt?

Daadkracht ontbreekt

Het is frustrerend om te zien dat twintig jaar na de introductie van taakherschikking de daadkracht ontbreekt om het aanbod van gesubsidieerde opleidingsplekken af te stemmen op de groeiende vraag. Deze situatie illustreert helaas niet alleen het gebrek aan actie op dit specifieke dossier, maar ook op andere gebieden binnen de zorgsector.

Veel succes

Aan alle nieuwe PA’s die onlangs zijn afgestudeerd: ik wens jullie veel succes en voldoening in jullie loopbaan. Jullie zijn op een cruciaal moment in deze opleiding gestapt, en jullie bijdrage aan de zorg zal van onschatbare waarde zijn. Wees bedachtzaam op toenemende werkdruk, want dat is ook de harde werkelijkheid waarin we leven.

Door: Milena Babovic, directeur Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.