Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CDA, PvdA, VVD: wie van de drie?

Wie van de drie? Daar draait het bij de komende Tweede-Kamerverkiezingen om

Draaikont

‘U bent niet eerlijk!’ CDA-leider Balkenende die zich graag profileert als het vleesgeworden oerfatsoen, ontpopt zich ineens tot straatvechter. In het Radio 1-debat – afgelopen zondag – zet hij PvdA-opponent Bos weg als een onbetrouwbare draaikont. Dagenlang echoot de dreun na: draaikont, aaikont, kont, ont, ont.

Beneden peil

‘Onder de gordel’, piept Bos, zoals dat gaat wanneer iemand je in de ballen trapt. Beneden zijn eigen peil, deze persoonlijke aanval. Maar hoe kan de voormalig ideale schoonzoon nog voorkomen dat hij de verkiezingen inbungelt als nationale twijfelaar?

Nek-aan-nekrace

De opiniepeilingen beloven een nek-aan-nek-race tussen CDA en Partij van de Arbeid. De VVD zou daar na de verkiezingen wel eens garen bij kunnen spinnen. Bos wil namelijk niet dienen in een volgend kabinet-Balkenende. Het is überhaupt de vraag of beide partijleiders wel met elkaar overweg kunnen. IJskoud voorbijgaan aan samenwerking met verkiezingswinnaar PvdA heeft traditie bij de christendemocraten. En dan is het de VVD van Mark Rutte die grote kans maakt om er met het been vandoor te gaan. Wie van de drie loop dan uit op in ieder geval CDA en VVD.

ZorgVisie verkiezingsdebat

Even terug naar het hier en nu. De verkiezingen vinden pas plaats op 22 november. Voordat ze aan het formeren slaan, moeten de politieke partijen eerst tonen wat ze in petto hebben. In het bijzonder voor de gezondheidszorg. Ze moeten de kiezers overtuigen. Komende vrijdag kunt u het meemaken wat de drie grootste partijen te bieden hebben. Hoe reageren de woordvoerders van CDA, PvdA en VVD op de analyses van partijgebonden deskundigen? En wat doen ze met bijdragen van brancheorganisaties? Debatteert u mee tijdens het ZorgVisie verkiezingsdebat.

Door: Ruud Koolen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.