Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Column Marcel Canoy: Zelf, thuis en digitaal: drie keer mis

Het hoge woord is eruit. De ouderenzorg moet helemaal anders. Begin juli lanceerde minister Helder haar plannen die op drie pijlers rusten.
Marcel Canoy
Foto: Paul Tolenaar
Premium
De drieslag luidt: zelf als
Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Ik heb zowel begrip voor de stelling van de heer Canoy en de reactie daarop.
   Het woordje “kan” zou m.i. echter vervangen moeten worden door “wil” of “kan en wil”. Dus uitgaan van de persoon/patient. Daarnaast speelt de cultuur die we geschapen hebben “we zorgen voor u tot aan het graf” ons nu parten. Ofwel de er moet eerst of tegelijkertijd weer een cultuur worden opgebouwd van zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid. Cultuur verandering is de basis en die gaat jammer genoeg niet vanzelf. Dus de besproken middelen kunnen alleen maar werken als de “Root cause” HELDER is

  2. Lees alle reacties
  3. Beetje flauw; a contrario redenerend kun je alles afschieten. Het goede van de plannen van de minister is dat het een eerlijk perspectief schetst waarop plannen kunnen worden gemaakt. Uiteraard wordt het niet makkelijker allemaal en moet het eerlijke verhaal worden verteld. Maar dat beleidsmakers een perspectief proberen neer te zetten wat realistische aanknopingspunten biedt voor de handelingspraktijk, verdient wat mij betreft ondersteuning. Want, hoe anders, mijnheer Canoy?

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.