Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Fusietoets naar ACM: oude wijn in nieuwe zakken

Sarah Beeston
Minister Schippers wil twee taken van de NZa overhevelen naar de Autoriteit Consument en Markt (ACM): de zorgspecifieke fusietoets en het toezicht op aanmerkelijke marktmacht. Daarmee geeft zij deels gehoor aan de oproep van de commissie-Borstlap om het takenpakket van de NZa op te splitsen.
Fusietoets naar ACM: oude wijn in nieuwe zakken
Foto: Sarah Beeston

Na de invoering van de zorgspecifieke

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Een zure en dure ervaring om de noodzaak van besturend i.p.v. uitvoerend bestuur bij de NZA (en bij VWS ) te onderstrepen; medio december werden wij gewezen op de noodzaak van de zorgspecifieke fusietoets. Enkele maanden eerder vroeg een kleine organisatie met 29 (!) doofblinden clienten of wij hen over wilden nemen. In het licht van de AWBZ-transities was deze organisatie naar eigen  oordeel niet meer houdbaar. Wij wilden hen uit de nood helpen om het belang van de clienten en de medewerkers te dienen. Er was haast  geboden; de enige leidinggevende ging in april met zwangerschapsverlof. Daarom besteden wij de fusietoets uit aan een advocatenkantooor. Dit kantoor werkte snel en goed, maar keer op keer vroeg de NZA om aanvullende informatie, waarbij alle letters van de toets werden uitvergroot en de geest werd vergeten. In april, een week voor het verlof, kwam de toestemming. De noodzakelijke tijd voor  zorgvuldige integratie was verdampt aan een dure, voor elk zelf nadenkend bestuur volkomen nutteloze procedure.
   Kees Knol, bestuurder GGMD voor doven en slechthorenden.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.