Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Geef ict-leveranciers reële realisatietermijn

Zorgaanbieders maken dagelijks gebruik van uitgebreide ict-ondersteuning. Zij rekenen erop dat de oplossingen die door ict-leveranciers geleverd worden, voorzien zijn van tijdige en goede implementatie van wet- en regelgeving. Dat is een aspect waarop ict-leveranciers niet kunnen en hoeven te concurreren. Daarom stemmen we binnen OIZ al vele jaren deze ontwikkelingen af tussen ict-leveranciers en beleidspartijen.
Eddy van de Werken, voorzitter OIZ
Eddy van de Werken, voorzitter OIZ
Premium

Zo hebben we constructieve, periodieke

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem een (proef)abonnement op Zorgvisie. Na een maand stopt het gratis proefabonnement automatisch.


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. ’tijdige en goede implementatie van wet- en regelgeving. Dat is een aspect waarop ict-leveranciers niet kunnen en hoeven te concurreren.’ Dat is maar ten dele waar, lijkt mij. Want de interpretatie van wet- en regelgeving en de wijze waarop vereisten worden gespecificeerd en uiteindelijk in zorginformatiesystemen worden ingebouwd, die kan zeker verschillen per leverancier. Daarom zou het behulpzaam zijn wanneer OIZ duidelijk laat maken volgens welke kwaliteits-/softwareontwikkelstandaarden haar leden (willen/moeten) werken. Lekker agile ‘u vraagt/wij draaien’ ontwikkelen levert niet altijd goed doordachte, gedegen functionaliteiten op. En als een wettelijke eis moeilijk te verkopen wordt, deze functie configureerbaar maken en niet standaard ‘aanzetten’ (EGIZ -> NEN7510 -> 2FA in zorginformatiesystemen) in kwetsbare sectoren is ronduit onverantwoorde gemakzuchtige commercie bedrijven. Kortom, naast verlangen/afspreken van reële doorlooptijden (en dan ook committeren aan een betrouwbare release-kalender) mag de zorg-ict sector ook zelf investeren in deskundig en transparant DevOps/SDLCmgt.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.