Met z’n allen

En alweer zijn de wonderen de zorgwereld nog niet uit. Nu roept de NZa op tot meer marktmacht.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Met z’n allen

De NZa? Dat is toch de autoriteit die erop toeziet dat zorgaanbieders niet te sterk worden en het instrument ‘aanmerkelijke marktmacht’ hanteert om een gelijk speelveld te bewaren? Ja, blijkbaar zijn er onorthodoxe middelen nodig om farmaceuten in het gareel te krijgen. Want dat er iets moet gebeuren om dure medicijnen voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te houden, is duidelijk. Tenslotte gaat er ook gemeenschapsgeld naar de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Maar op dit moment lijken alleen de farmaceuten van hoge winsten te profiteren.

Geneesmiddelen

Internationale geneesmiddelenfabrikanten bepalen de markt. De ontwikkeling van nieuwe medicijnen is duur. Dat calculeert de

1
48

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Als taak er op toezien dat Zorgaanbieders niet te sterk worden ? Als dat echt een van de essentiele taken is van het NZA kunnen we gevoegelijk stellen dat het NZA op grove wijze faalt. Met alle fusie’s binnen de zorg en erger nog bij verzekeraars lijkt elk toezicht in de mist van markwerking verdwenen en daarbij blijven zorgbehoeftigen behoeftig achter.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.