Nu is het tijd voor innovaties

In discussies over innovatie in de zorg voert de vraag wie het voortouw moet nemen vaak de boventoon. Maar in de huidige zorgmarkt, waar een schreeuw om effectiviteit en efficiëntie klinkt, is innovatie interessant voor iedereen. Focus op innovatie zelf is veel belangrijker.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Nu is het tijd voor innovaties

Innovatie is altijd vernieuwing van ‘iets concreets’, maar wil niet zeggen dat het om iets tastbaars gaat, zoals een product. Het kan ook om iets ongrijpbaars gaan, bijvoorbeeld de opzet van een organisatie. Een innovatie is meer dan een uitvinding of goed idee. Pas als een uitvinding in productie genomen wordt of een goed idee in de praktijk wordt gebracht en waarde voor een onderneming toevoegt, kan het een innovatie genoemd worden. Daarmee komen we bij marketing en het vermarkten van de vondst of het goede idee. De innovatie moet immers zijn weg vinden naar de markt. Dat gaat in

1
49

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. NU IS HET TIJD VOOR INNOVATIES (dat is de kop van dit artikel).
    Weer een demonstratie hoe de zorg in elkaar zit.
    Nee, niet nu, maar al jaren en jaren geleden hadden de zorginstellingen — zoals het bedrijfsleven dat noodgedwongen ook moest — zuinig, kostenbesparend, EFFICIENT en met minder duur en overtollig management moeten werken.
    Nee, telkens de premies verhogen, zonder zich af te vragen waar dat naar toe ging. Dat is op een drenkelingenboot alsmaar zout water drinken tot je er aan kapot gaat. Alleen als er INTELLECT aan boord is, kunnen ze misschien overleven. De zorg heeft een tekort aan intellect en een teveel aan graaiers.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.