Nu is het tijd voor innovaties

In discussies over innovatie in de zorg voert de vraag wie het voortouw moet nemen vaak de boventoon. Maar in de huidige zorgmarkt, waar een schreeuw om effectiviteit en efficiëntie klinkt, is innovatie interessant voor iedereen. Focus op innovatie zelf is veel belangrijker.
Nu is het tijd voor innovaties

Innovatie is altijd vernieuwing van ‘iets concreets’, maar wil niet zeggen dat het om iets tastbaars gaat, zoals een product. Het kan ook om iets ongrijpbaars gaan, bijvoorbeeld de opzet van een organisatie. Een innovatie is meer dan een uitvinding of goed idee. Pas als een uitvinding in productie genomen wordt of een goed idee in de praktijk wordt gebracht en waarde voor een onderneming toevoegt, kan het een innovatie genoemd worden. Daarmee komen we bij marketing en het vermarkten van de vondst of het goede idee. De innovatie moet immers zijn weg vinden naar de markt. Dat gaat in

1
36

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.