NZa maakt vuistje tegen zorgverzekeraars

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft nieuwe regels aangekondigd voor het contracteerproces. Ze moeten leiden tot meer duidelijkheid voor zorgverzekeraars en aanbieders. En tot meer balans tussen verzekeraars en eerste lijn.
Eric Bassant

Het initiatief om met nieuwe contracteerregels te komen is mede het gevolg van de huisartsenopstand eerder dit jaar. De dokters, en ook andere aanbieders uit de eerste lijn, zijn het beu om ‘bij het kruisje’ te tekenen. Volgens de nieuwe regels zijn de zorgverzekeraars straks verplicht om voor 1 april van het jaar voorafgaand aan het nieuwe inkoopjaar hun zorginkoopbeleid bekend te maken en ook de inkoopprocedure helder te communiceren. Ook moeten zowel de verzekeraars als de zorgaanbieders de telefoon opnemen als de ander belt. Anders gezegd: ze moeten over en weer beschikbaar zijn voor vragen en opmerkingen. De toezichthouder

2
41

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.