Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

NZa maakt vuistje tegen zorgverzekeraars

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft nieuwe regels aangekondigd voor het contracteerproces. Ze moeten leiden tot meer duidelijkheid voor zorgverzekeraars en aanbieders. En tot meer balans tussen verzekeraars en eerste lijn.
Eric Bassant

Het initiatief om met nieuwe contracteerregels

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Het Kabinet wil helemaal niet dat huisartsen meer macht krijgen tegenover zorgverzekeraars. Want zorgverzekeraars moeten namens het Kabinet zorgkosten beheersen. Meer macht naar aanbieders zoals huisartsen (maar ook keuzevrijheid van patienten) zou leiden tot kostenverhoging volgens het Kabinet.
   Kortom, dit soort acties van de NZa zijn zoethoudertjes. Uiteindelijk verandert het systeem natuurlijk niet.

  2. Lees alle reacties
  3. Het voorstel van de NZA: de zorgverzekeraars verplicht om voor 1 april van het jaar voorafgaand aan het nieuwe inkoopjaar hun zorginkoopbeleid bekend te maken. Het enige wat er verandert is dat de zorgverlener al per 1 april weet met wat de inhoud van het ’tekenen bij het kruisje’ wurgcontract is. De macht ligt nog steeds 100% bij de verzekeraars.
   Oude wijn in nieuwe zakken.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.