Pas op voor kat in de zak bij keuze zorgverzekeraar

Komende maand ontvangen we de nieuwe zorgpolis van onze zorgverzekeraar. Mensen die niet tevreden zijn over hun polis of verzekeraar hebben de mogelijkheid om over te stappen. Ongeveer een miljoen mensen zal waarschijnlijk van zorgverzekeraar wisselen. De vraag is echter of we voldoende geïnformeerd zijn om een goede beslissing te nemen om al dan niet over te stappen. Weten we wel wat we krijgen voor onze zorgverzekering?
Pas op voor kat in de zak bij keuze zorgverzekeraar

Zorgverzekeraars hebben de afgelopen weken contracten afgesloten met zorgaanbieders voor volgend jaar. Met de meeste zorgaanbieders die dit jaar gecontracteerd zijn, is voor volgend jaar opnieuw een contract afgesloten. Maar niet met alle. Sommige zorgaanbieders hebben geen nieuw contract gekregen. Dat kan voor patiënten in januari een vervelende verrassing opleveren. Bij de apotheek, fysiotherapeut of dermatoloog die geen nieuw contract heeft gekregen, kun je dan niet meer zo maar terecht. Dan zal plotseling blijken dat je een flink deel van deze niet-gecontracteerde zorg zelf moet betalen. Veel verzekerden zijn niet op de hoogte welke zorgaanbieders niet meer wordt gecontracteerd. Zorgverzekeraars

14
51

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.