Publiciteit

Wat een beetje publiciteit al niet kan doen. Een artikel kan een staatssecretaris compleet van zijn beleid 'af laten vallen'. Dat is wat de casus Dennenrust aantoont.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Publiciteit

Wie niet bekend is met casus Dennenrust: dat is een particulier verzorgingshuis in Wageningen. De gemeente wil niet dat daar mensen met zorgzwaartepakket 1 tot en met 4 wonen. Omdat de bewoners zelf huur betalen en hiervoor geen vergoeding krijgen vanuit de AWBZ, zoals hulpbehoevenden met zzp 5 en hoger. Hierdoor zijn deze mensen in de ogen van de gemeente ‘gewone’ bewoners. En omdat het bestemmingsplan van het pand ‘puur zorg’ is, kunnen zij daar volgens de gemeente Wageningen niet (blijven) wonen.

Verrassend vervolg

Ik werd van deze situatie op de hoogte gebracht door de eigenaar van het pand en

3
31

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik vind het vooral geruststellend dat gemeenten niet alle gekkigheid die ze kunnen verzinnen, ook mogen doorvoeren. Geldt voor alle beleidsterreinen en dus ook voor de zorg of eigenlijk het woningbouwbeleid, want dat is het. Eigenlijk had een ander ministerie moeten reageren.

  3. Leuk stuk. Wat mij betreft toont de casus Dennenrust aan dat de retoriek van de staatssecretaris over de voordelen van gemeentelijk beleid alleen de PR diende. De bezuinigen waren wenselijk, maar werkelijke verschillen van zorg tussen gemeenten zijn dat blijkbaar niet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.