Rechter neemt voorschot op wijziging artikel 13

De rechter bepaalde onlangs dat een zorgverzekeraar maar 60 procent hoeft te vergoeden van een behandeling bij een ggz-zorgaanbieder zonder contract. Hierdoor zal de patiënt een substantieel deel van de kosten rechtstreeks aan de zorgaanbieder moeten gaan betalen. Het risico bestaat dat de patiënt zich voortaan door een andere, wel-gecontracteerde zorgaanbieder zal laten behandelen.
Rechter neemt voorschot op wijziging artikel 13

Bij een naturapolis mag een zorgverzekeraar op dit moment een korting toepassen bij de vergoeding van zorg die is geleverd door een niet-gecontracteerde zorgaanbieder. Dat volgt uit artikel 13 van de Zorgverzekeringswet. De omvang van de korting mag echter niet zodanig hoog zijn dat dit voor een verzekerde een ‘feitelijke hinderpaal’ vormt om zich tot de niet-gecontracteerde zorgaanbieder te wenden.

Dit uitgangspunt staat nu ter discussie. Op dit moment ligt er een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer tot wijziging artikel 13. Het voorstel is om deze bepaling zo aan te passen dat de naturazorgverzekeraar zelf kan bepalen of hij niet-gecontracteerde

9
111

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.