Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Redactioneel: Leider in de frontlinie

simonbroersma2
Terwijl ik aan het schrijven ben, hoor ik op de televisie de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. De coronamaatregelen worden verlengd tot in ieder geval 28 april en kinderen gaan pas na de meivakantie weer naar school. Er is ook goed nieuws: zorgpersoneel wordt ook buiten de ziekenhuizen getest op corona.
Redactioneel Zorgvisie tech magazine nr. 1, 2020
Simon Broersma, hoofdredacteur Zorgvisie. Foto: Stijn Rademaker

Het zal een pak van het hart van Inge Borghuis zijn, die hiervoor in Zorgvisie magazine dat vrijdag verschijnt, een noodkreet uit. Ik hoor gelaten aan wat Rutte en De Jonge zeggen. Dit betekent in ieder geval nog meer dan een maand schipperen tussen werk en gezin. Lesgeven aan mijn kinderen terwijl ik een redactievergadering aan het leiden ben. Video-meetings met een overigens gezellig kletsende dreumes in mijn armen. ’s Avonds het werk doen dat overdag gedaan had moeten worden.
Mijn praktische problemen vallen echter in het niet bij de uitdagingen waar u als leider in de frontlinie voor staat. En al helemaal bij de dilemma’s waar uw werknemers dag in dag uit voor staan in de zorg, voor zowel coronapatiënten als andere patiënten en cliënten. De coronacrisis heeft zich in een maand tijd omgevormd van een ver-van-mijn-bed-show naar een nachtmerrie waar menigeen geen oog meer van dichtdoet.
Hoe doet u dat nu, besturen in crisistijd? U dient zichtbaar te zijn, maar ook te blijven functioneren. U wilt uw personeel leiden, maar ook op de been blijven en voorkomen dat u ten prooi valt aan het coronavirus of aan de bestuurlijke gevolgen daarvan. Denk aan oud-minister Bruno Bruins. Hoe zorgt u voor de continuïteit van uw organisatie en ook nog eens voor het functioneren van het crisismanagement? U leest erover het magazine.
In deze tijd van crisis draagt iedereen zijn of haar steentje bij. De redactie van Zorgvisie doet dit door het schrijven van verhalen. We doen verslag van de actualiteit en schrijven over hoe zorgorganisaties dit alles bolwerken. We bekijken waar het niet, maar vooral ook waar het wel goed gaat. Op die manier kunnen u en collega-bestuurders van elkaar leren. Artikelen over de coronacrisis zijn in deze periode gratis te lezen op onze website.
De actuele verhalen omtrent het coronavirus leest u niet allemaal in het magazine. Er gebeurt simpelweg te veel en de ontwikkelingen volgen elkaar te snel op. Dit redactioneel leest u weken na schrijven. Wie weet staat de wereld er dan heel anders bij… Maar één ding is zeker: Zorgvisie houdt u overal van op de hoogte.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.