Tips voor beter zorg verzekeren

De reputatie van zorgverzekeraars in massamedia, vakbladen en parlement duikelde de laatste tijd omlaag. Tien tips aan hen om die reputatie te verbeteren.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Guus Schrijvers

Onlangs startten zorgverzekeraars met budgetpolissen. Met zo’n polis kunnen verzekerden niet bij academische ziekenhuizen of gespecialiseerde kanker- of hartklinieken terecht. Wel bij ziekenhuizen met een beperkt pakket. Dergelijke pauperpolissen druisen in tegen de primaire doelstellingen van zorgverzekeraars: het organiseren van solidariteit tussen arm en rijk, jong en oud, ziek en gezond. Daarom allereerst deze tip:

1. Contracteer in deze polissen ook ziekenhuizen die én goed én goedkoop zijn. Dit is de eerste van tien tips aan zorgverzekeraars om hun reputatie in massamedia, vakbladen en parlement op te vijzelen. Hieronder volgen negen andere tips die ik de afgelopen maanden optekende

1
45

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Guus Schrijvers geeft adviezen aan zorgverzekeraars om hun werk beter te doen. Hij neemt daarmee aan dat hun reputatie verbetert als zij hun werk beter doen. Een extra reden om dat te denken is wellicht dat veel van de kritiek van de zorgaanbieders ook over deze punten gaat. Toch zit hij er naast.
    Zorgverzekeraars worden bekritiseerd vanwege de taak die zij hebben: goede zorg tegen een zo laag mogelijke prijs inkopen. Hierdoor zijn de belangen van zorgverzekeraars en zorgaanbieders tegengesteld. Het goed uitvoeren van de taak leidt tot meer kritiek uit de hoek van de aanbieders. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.