Tips voor beter zorg verzekeren

De reputatie van zorgverzekeraars in massamedia, vakbladen en parlement duikelde de laatste tijd omlaag. Tien tips aan hen om die reputatie te verbeteren.
Guus Schrijvers

Onlangs startten zorgverzekeraars met budgetpolissen. Met zo’n polis kunnen verzekerden niet bij academische ziekenhuizen of gespecialiseerde kanker- of hartklinieken terecht. Wel bij ziekenhuizen met een beperkt pakket. Dergelijke pauperpolissen druisen in tegen de primaire doelstellingen van zorgverzekeraars: het organiseren van solidariteit tussen arm en rijk, jong en oud, ziek en gezond. Daarom allereerst deze tip:

1. Contracteer in deze polissen ook ziekenhuizen die én goed én goedkoop zijn. Dit is de eerste van tien tips aan zorgverzekeraars om hun reputatie in massamedia, vakbladen en parlement op te vijzelen. Hieronder volgen negen andere tips die ik de afgelopen maanden optekende

1
37

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.