Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Tips voor beter zorg verzekeren

Gezondheidseconoom en oud-hoogleraar Guus Schrijvers is actief in de gezondheidszorg. Hij is auteur van het boek Zorginnovatie volgens het Cappuccinomodel (ondertitel: Voor hetzelfde geld een betere gezondheidszorg). Schrijvers geeft lezingen en workshops en is lid van enkele stuurgroepen en commissies.
De reputatie van zorgverzekeraars in massamedia, vakbladen en parlement duikelde de laatste tijd omlaag. Tien tips aan hen om die reputatie te verbeteren.
Guus Schrijvers

Onlangs startten zorgverzekeraars met budgetpolissen. Met

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Guus Schrijvers geeft adviezen aan zorgverzekeraars om hun werk beter te doen. Hij neemt daarmee aan dat hun reputatie verbetert als zij hun werk beter doen. Een extra reden om dat te denken is wellicht dat veel van de kritiek van de zorgaanbieders ook over deze punten gaat. Toch zit hij er naast.
   Zorgverzekeraars worden bekritiseerd vanwege de taak die zij hebben: goede zorg tegen een zo laag mogelijke prijs inkopen. Hierdoor zijn de belangen van zorgverzekeraars en zorgaanbieders tegengesteld. Het goed uitvoeren van de taak leidt tot meer kritiek uit de hoek van de aanbieders. 

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.