Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tiende scène: Zieke medemens

Wat heeft u eigenlijk gedaan voor de zieke medemens?

Minister Hans Hoogervorst: “De toegankelijkheid van de zorg is zeker niet minder geworden. In de zorgverzekering is de positie van de chronisch zieke beter geworden. Die kan ook van verzekeraar wisselen en betaalt niet meer een torenhoge premie, dat wordt vaak vergeten. Voormalig particulier verzekerde chronisch zieken vormen een grote groep. Dat is echt een enorme verbetering geweest. Ik heb heel veel gedaan om de kwaliteit te bevorderen. Dat is een beetje ondergesneeuwd onder het grote gebeuren van die Zorgverzekeringswet . Maar er is wel degelijk heel veel gebeurd. En een betaalbaar systeem, dat is echt in ieders belang.”

Elfde scène: Mateloze bureaucratie

Door: Ruud Koolen

Chronisch zieken kunnen in de praktijk niet zomaar veranderen van maatschappij. De hulpmiddelen die men in huurleen heeft moeten weer ingeleverd worden en opnieuw aangevraagd bij de nieuwe verzekering. Bij de basis zullen er geen problemen zijn, maar wel bij de aanvullende verzekeringen. Dan komt er nog eens bij dat men alles opnieuw moet opratelen wat je allemaal mankeert waarvoor je machtigingen nodig hebt. Je wil zo veel mogelijk nog genieten van het leven en geen problemen oproepen met allerlei bureaucratie. Daar verspil je negatieve energie aan en je hebt al zo weinig energie.

elise hurenkamp donderdag 01 maart 2007

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.