Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twaalfde scène: Hypocriete discussie

Over het inkomen van vele duizenden professionals hoor je relatief weinig. Is dat geen politiek-bestuurlijk issue?

Er is veel gediscussieerd over de inkomens van de raden van bestuur. Dat gaat om een paar honderd of een paar duizend mensen. Over het inkomen van vele duizenden professionals hoor je relatief weinig. Is dat geen politiek-bestuurlijk issue?

Hoogervorst: “Dat heb ik ook wel een paar keer in de richting van mevrouw Kant gezegd, want die begon zich altijd zo vreselijk druk te maken over de bestuurders maar ze zweeg altijd over de artsen , omdat ze daar inmiddels een behoorlijke achterban onder heeft, maar er schuilt inderdaad een grote mate van hypocrisie in die discussie.”

Artsen en bestuurders, daar hoeven we ons geen zorgen over te maken. Maar dan de verzorgenden, verplegenden, alphahulpen enzovoorts. Die mensen verdienen niet zo veel.

Hoogervorst: “Maar die verdienen ook niet slecht. Daar is de zaal het niet mee eens, geloof ik. Ik heb dat ook wel tegen een zaal vol verpleegkundigen gezegd. Ik denk dat er in de zorg echt normaal wordt verdiend. Het grootste deel van de bevolking verdient natuurlijk geen bestuurdersinkomen , die mensen zitten zo rond modaal. Maar ik geloof niet dat de zorgsector scheef afsteekt tegen andere sectoren, ambtenaren of wat dan ook.”

Dertiende scène: Big bang

Door: Ruud Koolen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.