Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tweede scène: Zorgverzekeringswet als bittere pil

Marktkoopman Hoogervorst hervat zijn werk. Volgende doos. De Zorgverzekeringswet. “Voor de meesten van u heeft die tot een halvering van de ziektekosten geleid. U heeft dat niet met een stem op de VVD beloond, tenminste niet voldoende.” (Gelach)

Was u niet campagneleider?

“Dat ik me daartoe heb laten verleiden, is de grootste mislukking van de afgelopen vier jaar geweest. Tekenend was dat ik niks kon met een van de grootste successen van het kabinet, in ieder geval van mij. Zestig procent van de bevolking heeft nog steeds het gevoel dat ze er op achteruit zijn gegaan. Ze zien alleen dat hun ziekenfondspremie van 400 euro naar een premie van 1100 euro is gegaan. Dat snap ik ook heel goed. Zo is de politiek.”

Terwijl de invoering van de Zorgverzekeringswet toch een historisch feit is.

“Ja, maar historische feiten verkopen niet altijd even goed.” (Wederom gelach)

Derde scène: De zorg als markt

Door: Ruud Koolen

De zorgverzekeringswet is niet zo positief, vooral niet voor middeninkomens. Toen we particulier verzekerd waren, was dat nogal eens gemakkelijk, je bepaalde zelf aan de premie voor wat je verzekerd was en dan kreeg je dat ook zonder verdere medische verklaringen. Een voorbeeld mijn rollator is na 6 jaar aan vervanging toe. Ik heb een Tropa troja model en dat had ik graag weer. Nu moet ik eerst een medische verklaring hebben(extra bezoek huisarts, die moet weer extra verklaring maken) die moet opgestuurd worden en dan pas wordt beoordeeld of deze aanvraag gehonereerd wordt. Alles erg omslachtig. En zo gaat het maar door, medicijnen worden niet meer vergoed.

elise hurenkamp // woensdag 07 maart 2007

elise hurenkamp woensdag 07 maart 2007

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.