Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Column: Vijfjarenplan voor de regio

Jan Christiaan Huijsman
Strategisch adviseur digitale zorg bij Zilveren Kruis
De mariniers uit Doorn wilden niet naar Zeeland en dus ging de verhuizing niet door. De ene regio is de andere niet. Zeeland loopt leeg net zoals Drenthe en het platteland. Dit raakt ook de zorg qua toegankelijkheid en beschikbaarheid. Regionale samenwerking is daardoor een belangrijk thema geworden.
Jan Christiaan Huijsman
Jan Christiaan Huijsman is strategisch adviseur digitale zorg bij Zilveren Kruis. Foto: Stijn Rademaker
Premium

Instellingen die decennia lang hun

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem een (proef)abonnement op Zorgvisie. Na een maand stopt het gratis proefabonnement automatisch.


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Geachte heer Huijsman, Chapeau, u slaat de spijker op zijn kop. Inderdaad is er meer dan voldoende gecongresseerd en gepolderd. Een toenemend aantal leden van onze Tweede kamer beseft dit ook en moedigt VWS aan om nu haar doorzettingsmacht in te zetten. VWS werkt nu hard aan de noodzakelijke wetgeving daarvoor. We weten echter ook dat als de overheid dat doet, het malieveld al gauw weer volloopt en de lobbyisten het ministerie bestoken en aan de talkshowtafels hun gelijk trachten te bewijzen. Een beetje crisis – mariniers zijn overigens experts in crisisbeheersing – is helaas vaak noodzakelijk om voor die veranderingen draagvlak te krijgen. Zowel minister de Jonge als minister Bruins geven met hun initiatieven en de steun vanuit ons parlement blijk het nieuwe evenwicht tussen maatschappelijk – en individueel belang te kunnen creëren. Mvg. Jan van der Beek

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.