Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Volgende Gerbera Award voor mijn familie

Hoe lokaler, hoe beter. Voor de strijd tegen het roken gaat dat in ieder geval op. De Gerbera Award 2006 voor succesvolle initiatieven tegen het roken, heeft dit jaar twee winnaars.
Volgende Gerbera Award voor mijn familie

Stivoro-directeur Lies van Gennip reikte het kleinood op woensdagmiddag 31 mei uit aan de wethouders van Den Haag en Zoetermeer. Zuid-Holland wordt kennelijk alsmaar rookvrijer. In Den Haag heeft de vorige wethouder Jette Klijnsma daaraan sterk bijgedragen.

De rijksoverheid kan wel zeggen dat roken slecht is voor de gezondheid, maar wie trekt zich daar iets van aan? Persoonlijk heb ik die neiging niet. Laat staan dat deze of gene wethouder of gemeenteambtenaar rechtstreeks invloed kan uitoefenen op mijn bietsgedrag. Indirect kunnen ze natuurlijk wel een rookverbod voor horecagelegenheden en sportkantines afkondigen. Daarmee kunnen ze verhinderen dat sportieve kinderen hun wedstrijpremie – chips, patat of een broodje kroket – op zaterdagochtend moeten verorberen in een kantine die blauw staat van de rook. Leve het gezonde bewegen.

Mijn stelling is dat het rijk en gemeenten wel iets kunnen doen tegen roken, maar dat tabaksontmoeding het beste helpt als die uiterst lokaal is. Ergo: vrienden houden je van de sigaret af als ze bij de alcoholische versnapering geen sigaret opsteken en je er ook geen aanbieden. De grootste strijd woedt natuurlijk aan het thuisfront. Daarom een advies: kies een partner en zet kinderen op de wereld die zo’n hekel hebben aan die kankerstokjes dat je het roken – meestal – vanzelf uit je hoofd laat. Daarom nomineer ik Marianne, Romi en Nino bij dezen voor de Gerbera Award van 2007.

Gerbera Award 2005

Gerbera Award 2004

Door: Ruud Koolen

Dank, duizendmaal dank. Vooral omdat ik ook nog echte gerbera’s gekregen heb. Maar dat had een andere reden. Nu maar hopen dat de ontmoediging stand houdt ;-)!

marianne vrijdag 02 juni 2006

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.