Weg uit de kramp van wantrouwen

De NPCF, V&VN en ActiZ organiseerden woensdag 16 april in de Rode Hoed in Amsterdam een maatschappelijk debat over risico's in de verpleeghuiszorg met als titel 'Wanneer zijn de rapen gaar?'. Op zich mooi dat deze drie partijen in dit tijdsgewricht samen zo'n thema exploreren. Dat biedt hoop voor de toekomst. Bij andere gelegenheden lijken de belangen van cliënten, werknemers en werkgevers immers meer tegenover elkaar te staan.
Guus Bannenberg

Insteek van het debat was in hoeverre we bereid zijn risico’s in de zorg te accepteren. Debatleider Rudi Westendorp had moeite de tegenstellingen te vinden in de zaal. Er bleek namelijk een opmerkelijke eensgezindheid om risico’s in de verpleeghuiszorg te aanvaarden mits die voortvloeien uit uitdrukkelijke wensen van cliënten zelf. Weinig aanwezigen hadden moeite met de risico’s van vallen of verdwalen bij een verpleeghuisopname als daartegenover staat dat de bewoner bewegingsvrijheid en -ruimte krijgt. De visie in de zaal wordt in belangrijke mate ondersteund door een onlangs gehouden enquête onder de Nederlandse bevolking.

Kosten besparen

Interessant was ook de suggestie

2
46

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.