Zijn wachttijden op websites van ziekenhuizen zinvol?’

Een patiënt hoort dat er voor zijn heupoperatie een wachttijd is van zes maanden. Hij zoekt een ziekenhuis met een kortere wachttijd. Een verslag met cursief getypte vragen over de kwaliteit van zorg in deze casus.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Guus-Schrijvers300.jpg

Kees (69 jaar) valt. Hij bezoekt met hevige pijn in de heup de Spoedeisende Hulp van een naburig ziekenhuis. De orthopeed stelt de diagnose inwendige kneuzing en bloeding, schrijft pijnmedicatie voor en adviseert fysiotherapie. Kees houdt zich daar aan en keert na vier weken terug op het spreekuur van de orthopeed. De pijn is niet verminderd. Na opnieuw beeldvormende diagnostiek stelt deze laatste vast dat een heupvervanging nodig is. Kees gaat hiermee akkoord. De arts meldt dat in zijn ziekenhuis de wachttijd voor deze ingreep zes maanden is. Kees wil voor de vervanging naar een ander ziekenhuis met een kortere

0
77

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

0
77
Guus Schrijvers
Oud-hoogleraar Guus Schrijvers is nog steeds actief in de gezondheidszorg. Hij is auteur van het boek Zorginnovatie volgens het Cappuccinomodel (ondertitel: Voor hetzelfde geld een betere gezondheidszorg). Schrijvers geeft lezingen en workshops en is lid van enkele stuurgroepen en commissies.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.