Blokhuis zet vraagtekens bij omzetplafonds ggz

Staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS zet vraagtekens bij het systeem van zorgplafonds in de ggz. ‘Het kan nooit zo zijn dat cliënten in september te horen krijgen dat ze niet worden behandeld, omdat het geld voor het jaar op is.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Interview met Paul Blokhuis in Zorgvisie magazine nr. 1, 2019
Foto: Paul Tolenaar

In 2016 was er een onderschrijding van 300 miljoen euro bij de zorginkoop ggz. Hebben zorgverzekeraars in 2017 opnieuw onvoldoende zorg ingekocht? ‘Over 2017 zijn er nog geen definitieve cijfers’, zegt staatssecretaris Blokhuis in het interview dat op 15 februari is verschenen in Zorgvisie magazine.

Omzetplafonds ggz

‘Het is overigens niet te bewijzen dat verzekeraars te weinig hebben ingekocht’, vervolgt Blokhuis. ‘Ja, ze hebben een prikkel om scherp in te kopen, omdat ze de premie laag willen houden. En ook in de voorgaande jaren was sprake van onderuitputting van middelen, maar we weten niet zeker dat dit komt doordat

1
1122

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Mijnheer Blokhuis, fijn dat u zich zo duidelijk uitspreekt over omzetplafonds in de GGZ. Heeft u ook een oordeel over zorgverzekeraars, die jaren nadat behandelingen (succesvol) zijn afgesloten, torenhoge terugvorderingen sturen naar zorgaanbieders die al veel eerder grote vraagtekens hebben gezet bij omzetplafonds?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.