Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boek over gamen en autisme

Annelies Vermeulen
In het pas verschenen boek ‘Gamen en autisme’ geven Herm Kisjes en Erno Mijland uitleg over de relatie tussen gamen en autisme.
Boek over gamen en autisme

In het boek wordt in heldere bewoordigingen uiteengezet waarom mensen met autisme zich aangetrokken voelen tot het spelen van games. In zeven interviews vertellen jongeren en ouders over hun ervaringen.

Serious games

Jongeren met autisme zijn juist door hun autisme vaak bijzonder goed in gamen. De auteurs bespreken in het boek de mogelijkheid om ‘serious games’ in te zetten in de hulpverlening en het onderwijs, maar gaan ook in op de keerzijde: veel jongeren met autisme vluchten in het gamen. Ze lopen daardoor de kans gameverslaafd te worden. Een aantal ouders geeft daarnaast aan dat het spelen van games soms een negatief effect heeft op het gedrag van hun kind met autisme.

Toolkit

Onderdeel van ‘Gamen en autisme’ is de ‘Toolkit Gezond Gamen’, een pakket opdrachten en oefeningen dat jongeren met autisme de mogelijkheid biedt om samen met een ouder of begeleider te werken aan een betere balans tussen gamen en andere activiteiten. De werkbladen bij de oefeningen zijn gratis te downloaden via de website www.betergamen.nl. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Europese conferentie over serious gaming in de zorg

‘Ggz moet serious games meer gebruiken’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.