Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bond tegen gedwongen ontslagen ziekenhuis

De vakbond Abvakabo FNV is niet van plan akkoord te gaan met gedwongen ontslagen bij Ziekenhuis Rivierenland Tiel (ZRT). Dat meldt De Gelderlander.

“Het is wel heel erg goedkoop om bijna in blinde paniek de werknemers het gelag te laten betalen door een foutje in de boekhouding en te hoge uitgaven in 2007”, zo schrijft de bond in een nieuwsbrief. De bond reageert daarmee op mededelingen vanuit het Tielse ziekenhuis dat forse bezuinigingen op stapel staan.

Kritische vragen

Het ziekenhuis kampt onverwacht met een flink tekort, van enkele miljoenen. De directeur heeft inmiddels laten weten dat hij, om kosten te besparen, gedwongen ontslagen niet uitsluit. Dit tot grote ergernis van de vakbond. De vakbond wil de raad van bestuur van het ziekenhuis een aantal kritische vragen stellen over de bezuinigingsplannen. Zo wil de bestuurder van de Abvakabo FNV graag weten waarom het zo lang heeft geduurd voor de fouten in de boekhouding zijn ontdekt, voorts wie er verantwoordelijk voor is en of het wel goed zit met het controlemechanisme in het ziekenhuis. Een vraag is ook of niet te lang is doorgegaan met de dure verbouwing. “En hoe gaat het verder met de verbouwing en alles wat daaraan vast zit?”, zo vraagt de bondsbestuurder. (De Gelderlander)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.