Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Bouman GGZ betaalt eigen bijdrage

De Rotterdamse instelling voor geestelijke gezondheidszorg Bouman GGZ gaat de eigen bijdrage voor patiënten in 2012 vergoeden. Dat meldt de website van RTL Nieuws.
Bouman GGZ betaalt eigen bijdrage

De instelling neemt de maatregel volgens RTL Nieuws ‘om grote gezondheids- en maatschappelijke schade alsook de hiermee gepaarde oplopende zorgkosten, te voorkomen’.

Kosten voor verblijf

Ook de eventuele kosten voor verblijf in een kliniekkliniek worden betaald. Volgens de zorg-instelling kunnen de patiënten, vooral verslaafden, die paar tientjes per maand extra simpelweg niet betalen. En zo komt hun behandeling in gevaar. “Wij kunnen niet langer toezien hoe patiënten verstoken blijven van noodzakelijke hulp en kunnen ook niet wachten op reparatie van beleid,” zegt de zorginstelling. (RTL Nieuws – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © Valerie Kuypers)

Lees meer:

Rechtszaak tegen eigen bijdrage ggz gaat door

‘Utrecht moet eigen bijdrage GGZ vergoeden’

Psychiatrische kliniek Het Dok vergoedt eigen bijdrage

Zelfdoding om eigen bijdrage ten onrechte gemeld

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. hoe dom: goed dat ze zich verantwoordelijk voelen, maar je kunt niet de problemen die de politiek creeert oplossen. De GGZ is niet verantwoordelijk geweest voor het maken van verkeerde keuzes. Nu geven het signaal af dat er nog meer bezuinigd kan worden in de GGZ.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.