Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brabant steekt geld in ‘Healthy Living’

Redacteur Zorgvisie
De provincie Brabant steekt 85.000 euro in het Brainport Healthy Living Lab. In deze proeftuin worden e-health-innovaties op grote schaal getest.
Technologie - Fotolia - 400.jpg
Foto: Fotolia.

Het Brainport Healthy Living Lab is een initiatief van verschillende partijen in de zorg, het Brabantse bedrijfsleven en kennisinstellingen in de regio. Zij willen het lab de komende jaren opzetten om innovaties op het gebied van e-health grootschalig te testen.

Brabant voor healthy living
De provincie Brabant steekt 85.000 euro in de proeftuin, omdat die ‘een motor vormt voor open innovatie in de slimme zorg.’ In het lab wordt vooral geëxperimenteerd met technologische, organisatorische en sociale innovaties die ervoor moeten zorgen dat mensen vitaler worden. Ook moeten mensen door de uitvindingen uit het lab gezonder oud worden en wordt de zorg in het algemeen verbeterd. ‘Het initiatief heeft de potentie om een voorbeeld te zijn hoe het nieuwe zorglandschap eruit kan zien: met grootschalige inzet van e-health, in combinatie met nieuwe organisatiemodellen in de zorg en met meer mogelijkheden voor de patiënt om zelf de regie te voeren’, schrijft de provincie in een persbericht.

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.